Nöthjärta. Det var vad som låg i frysdisken, enligt butikens ägare. Genrebild. Foto: Mostphotos

Kommunen beslagtog 16 kilo kohjärta

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör hittade 16 kilo omärkt kött i frysen i en matbutik i Sollentuna i början av november. Köttet omhändertogs och nu har miljö- och byggnadsnämnden beslutat att det inte får släppas ut på marknaden utan i stället ska förstöras.

  • Publicerad 05:50, 29 nov 2021

Det var i samband med en ordinarie livsmedelskontroll som köttet hittades i butikens frysdisk.

Enligt butiksägaren var det nöthjärta, men det saknade helt märkning och hade levererats utan information om varken leverantören eller själva köttet.

Inte säkert att äta

Livsmedel ska kunna spåras på alla stadier i produktions-, bearbetnings- och distributionskedjan. Då både märkning och spårbarhet saknades bedömde nämnden att köttet inte var säkert att äta och beslutade därför att det inte kunde släppas ut på marknaden.

För att säkerställa att köttet inte kommer ut till försäljning beslutade nämnden att det beslagtagna köttet ska destrueras, på ägarens bekostnad, och tillägger att ”omständigheterna är sådana att beslutet ska gälla omedelbart även om det överklagas”.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33