– Nu är det höst och det blir mörkt ute. Många söker sig tillbaka till inomhusanläggningar och gym. Därför vill vi slå ett slag för de möjligheter som finns till att fortsätta träna utomhus. Vi måste fortsätta hålla avstånd och undvika stora folksamlingar, säger Karin Ernlund (C).

Många motionärer känner redan till att det går att träna på Stadion. Men i dessa tider vill idrottsnämnden göra det mer känt för allmänheten.

– Det är en jättefin anläggning som är upplyst om kvällarna. Här kan man träna på en trygg plats bland andra människor. Det finns även toaletter och möjlighet att fylla på sin vattenflaska, säger Karin Ernlund (C).

Kan användas för varierad träning

Det är framförallt löparbanan som används. Men Karin Ernlund menar att Stadion även kan nyttjas för annan typ av träning.

– Styrkeövningar, övningar i trappor och mot bänkar. Alla de sakerna går att göra på Stadion. Sedan när det blir vinter kommer vi att anlägga skidspår. Det har varit väldigt populärt tidigare vintrar.

Under hashtagen "ingaredskap" har Stockholms stad delat med sig av övningar man kan utföra utan att använda träningsredskap. De håller även på att sammanställa en lista över vilka av stadens övriga anläggningar som möjliggör utomhusträning.

Stadion är öppen för allmänheten från morgonen fram till 21.30 på vardagar samt söndagar och fram till klockan 18.00 på lördagar. Vissa avvikelser kan förekomma. Anläggningen är bemannad under öppettiderna.