Det var klockan 05.26 på tisdagsmorgonen som en lastbil med släp välte på E4 i norrgående riktning mellan Stora Wäsby och Rosersberg.

– Det jag har fått till mig är att det är en lastbil som har sladdat runt och dragit ner en lyktstolpe och några elledningar, så det är ganska rörigt, säger Per Johansson, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storstockholm till Aftonbladet.

Flera olyckor, med minst fyra personbilar inblandade, inträffade sedan vid platsen där mycket halt väglag råder.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i olyckorna.

Enligt Trafikverket var det en stor insats på platsen vid 9-tiden.

– En kranbil och bärgare är framme, säger Emanuel Alvarez, presskommunikatör på Trafikverket.

Totalstopp

Just nu är det helt stopp i trafiken i norrgående riktning. De bilister som ska norrut mot Uppsala under morgonen uppmanas att ta andra vägar.

Enligt uppgifter till TV4 ska flera taxiresenärer ha lämnat sina bilar.

– Det finns uppgifter om att några lämnat sina taxibilar och gått med sina väskor på E4, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen till TV4.

Prognosen när trafiken kan återupptas är klockan 12.30, enligt Trafikverket.

Olyckorna inträffade i mycket halt väglag och Trafikverkets presskommunikatör vill skicka med en varning.

– Regnet i går kväll och minusgrader på det har gjort väglaget mycket besvärligt. Tänk på att det är väldigt halt och att hastighetsskyltarna är skrivna för en fin sommardag. Det har vi inte riktigt nu, säger Emanuel Alvarez.

Vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen rapporterade Trafikverket om ytterligare en lastbil som fått stopp på samma plats som lastbilen under morgonen, men denna gång i höger körfält.
Enligt Trafikverket rör det sig om någon typ av fordonshaveri, vilket gör att det högra körfältet för tillfället är helt avstängt.

Trafiken förväntas påverkas till minst klockan 16.30.