Snabb farkost. Sjöskotern som Sollentunabon körde gick i minst 15 knop. Genrebild. Foto: Mostphotos

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska betala 1 500 kronor i böter för ringa narkotikabrott och sjöfylleri.

  • Publicerad 14:40, 22 okt 2021

Pojken körde en vattenskoter som gick i minst 15 knop och var så så påverkad av cannabis att det, enligt åklagarkammaren, kan antas att han ”inte kunnat utföra uppgiften på ett betryggande sätt”.

Fick strafföreläggande

Åklagarkammaren bedömde även att pojken begått brottet med uppsåt och nu har han fått ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott och sjöfylleri, med dagsböter på 1 500 kronor som påföljd.

75 män greps i riktad insats mot prostitution

Nyheter Tillslag i bland annat Sollentuna i "Insats torsk 2.0" Under de två senaste veckorna har polisen gripit omkring 75 personer i samband med riktade insatser mot prostitution och människohandel i Stockholms län.tisdag 30/11 11:22

Pappa från Sollentuna lämnas ut till Turkiet

Nyheter Högsta domstolen tog beslutet En Turebergsbo i 20-årsåldern kommer att utlämnas till Turkiet där han är misstänkt för grovt narkotikabrott. Det står klart efter ett beslut i Högsta domstolen.tisdag 30/11 5:50