För att få fler barn i rörelse har Svenska Kanotförbundet i sin nya satsning Yo! WhatSUP valt ut fem föreningar till storsatsningen mot barn- och ungdomsverksamhet i SUP (stand up padelboard). En av dessa är den lilla föreningen Sup å sånt som startades förra året och som håller till vid vattnet i Hägernässtrand.

– Superhäftigt att vi får göra något, och att vi är med i satsningen trots att vi är en mindre klubb, det innebär dels att vi kommer kunna utveckla verksamheten och erbjuda barn-och ungdomar härlig gemenskap, säger Kristin Ekblom, en av grundarna av klubben.

Tack vare stödet kommer klubben bland annat få låna tre megasuppar där det får plats 8 barn på varje, i en vecka i början av juni. De kommer även få fler barnsupar och planen är att ha en sommarcamp för yngre.

Danny Hallmén som är projektledare för Svenska kanotsportsförbundets satsning Yo! WhatSUP är glad att de kunnat bidra.

– Vi har aldrig gjort något sådant här tidigare så det blir väldigt roligt, säger han.

Han berättar att de stöttar två typer av klubbar. Dels nystartade SUP-klubbar, som har potential att öka sin barn- och ungdomsverksamhet och dels kanotklubbar som redan har barn- och ungdomsverksamhet, men som kanske inte har egna SUP:ar.

– Jag tror det är en styrka att ha flera olika vattensporter och vi ser en väldigt stor potential för SUP, säger han.

Kan det här även vara en väg in i andra kanotsporter?

– Ja absolut.

Trots att satsningen riktar sig till unga vill Sup å sånt fortfarande få fler vuxna att våga testa. Ett problem de fortsatt har är att de inte har ett förråd där de kan ha förvaring.

– Vi har varit i kontakt med kommunen och vi letar efter lokal än, med det är stor apparat och vi får helt enkelt växa långsamt, säger Kristin Ekblom.