Under de kommande tre åren vill Alliansstyret i Salem lägga i ytterligare en växel när det kommer till arbetet med klimatet och psykisk ohälsa bland unga – samtidigt som man bibehåller en oförändrad skattesats.

– Vi satsar på klimatet genom att rekrytera en hållbarhetsstrateg och genomföra klimatutbildningar inom organisationen. Vi satsar även på välmåendet hos kommunens unga genom att utbilda medarbetare om psykisk ohälsa och göra satsningar för att stimulera språkförståelse och läslust, säger Petter Liljeblad, gruppledare för Liberalerna i Salem, i ett uttalande.

Välkomnas av oppositionen

I mångt och mycket instämmer det största oppositionspartiet Socialdemokraterna i Alliansstyrets budgetförslag.

– Salems stadskärna med ett nytt medborgarhus är en bra satsning. Simhallen behöver upprustas eller ersättas, så vi fortsätter att driva på utvecklingen, säger oppositionsrådet Arne Närström (S) i ett uttalande.

Men han skulle också vilja se ytterligare 10,3 miljoner till kommunens verksamheter samt 16 miljoner mer till investeringar, som byggandet av en ny kommunal förskola i Södra Hallsta. Allt ska göras utan att skatten höjs.

Byggprojekt

Befolkningsprognosen i Salem för kommande år visar på en ökning av kommuninvånare. Därför lägger Alliansstyret stor vikt vid att färdigställa de byggprojekt som är igång i kommunen.

Fågelsångens grundskola – som redan blivit både försenad och fördyrad – ser nu ut att kunna välkomna elever till hösten 2024. Till stadskärnan hoppas man detaljplanen ska vinna laga kraft under sista kvartalet 2024.