Golfbanan som ligger precis bredvid Vallentunasjön vid Skålhamra har legat där länge. Täby Golfklubb bildades 1968 men inte mycket renoveringar har gjorts sedan dess. Nu vill klubben göra stora förändringar.

– Det är både en satsning, och ett måste. Klubbhuset är ett gammalt bostadshus och restaurangen är sliten, sen vi måste få huset hållbart med energieffektiva lösningar till exempel, säger Mats Nordqvist, ordförande Täby Golfklubb.

Planen är att bygga om banan, inklusive träningsområdet och klubbhuset. Allt som allt beräknas budgeten för ombyggnationen till 35 miljoner kronor.

Två nya flyglar

De vill bygga två flyglar bredvid klubbhuset som ska renoveras. I en av flyglarna planeras för en restaurang för 100 gäster.

– Det är stor konkurrens mellan alla golfbanor, vår ambition är att fortsätta vara en attraktiv klubb. Jag tycker att vi har en av de finaste platserna i Stockholm, säger Mats Nordqvist.

Det är banarkitekten Johan Benestam som har tagit fram ett förslag för själva banan. Planen är att göra om hål 12-18 i första etappen.

För att planerna ska kunna gå i lås måste aktieägarna tillsammans bidra med tio miljoner kronor. Ett första informationsmöte har redan hållits. I november ska aktieägarna säga sitt om satsningen ska bli verklighet, eller inte.

I januari måste minst 87 procent av aktieägarna ha ställt sig bakom planerna.

– Det har varit en positiv nyhet såhär långt, men man vet aldrig hur det blir. Vi är 1200 aktieägare, och vi försöker nå så många vi kan, säger han.