Det har gått snart ett år sedan den klassiska krogen mitt emot tunnelbanan serverade sin sista öl. Foto: Alexander Kuronen/arkiv

Klassiska krogen tvingades stänga – beviljas ersättning efter tvist

Bråk och klagomål gjorde att den klassiska krogen i Bagarmossen tvingades stänga. Därefter följde en tvist i tingsrätten med hyresvärden. Nu har parterna lyckats enas.

  • Publicerad 10:46, 27 nov 2020

Klassiska krogen Sherlock Holmes Inn i Bagarmossen stängde vid årsskiftet. Det var bland annat bråk och klagomål som ledde till att kommunala hyresvärden Stockholmshem valde att säga upp kontraktet med krogens ägare.

– Upprepade störningar och brist på nödvändiga åtgärder från hyresgästen gör att vi nu säger upp kontraktet. Vi vill att Bagarmossen ska vara ett attraktivt och trevligt centrum för boende och besökare, sa Hanna Apolo Grön, kommunikatör på Stockholmshem, i samband med uppsägningen.

Tvist i rätten

Därefter följde en tvist i tingsrätten mellan parterna där krogens ägarbolag krävde knappt 5 miljoner kronor i ersättning och skadestånd, eftersom krogen menar att uppsägningen varken varit befogad eller gått rätt till. Man har heller inte erbjudits någon ersättningslokal.

Har lyckats enas

Nu har parterna nått en förlikning, som innebär att Stockholmshem ska betala 400 000 kronor till krogens ägarbolag, vilket framgår av handlingar från tingsrätten.

Gapar ännu tomt

Trots att snart ett år har gått sedan krogen stängd har Stockholmshem inte lyckats hitta någon ny hyresgäst. Enligt Stockholmshem finns det flera intressenter, och en ny hyresgäst kan komma att bli klar i början av nästa år.

Klassisk krog i Bagarmossen går i graven

Det vill Bagisprofilen se i gamla publokalen