Sedan den byggdes har omklädningsrumsbyggnaden vid Smeduddsbadet knappt använts. Istället har staden tvingats bomma igen den för att stoppa obehöriga vilket även har gjort att den ett tag hotades av rivning. Staden fimpade även planerna på en intilliggande kiosk.

https://www.mitti.se/nyheter/nytt-hopp-om-kafe-vid-smedsuddsbadet/reptam!yaTaT5jDRhq3bGLRebfOUw/

Stadens sista hopp stod till att någon ville göra om byggnaden till kafé och hyra den. Och nu är det klart.

Josefins Glass & Café, som sedan tidigare finns vid Hornsbergs strand vår- och sommartid, blir det som tar över och hyr byggnaden.

Det är Stefan Thorsell och frun Josefin med familj som står bakom företaget, och som tidigare även ägde Texas Longhorn i Hornsberg.

Han anmälde kafé-intresse redan 2014, men då hade staden andra planer. Men efter en artikel i Mitt i Kungsholmen om stadens sista hopp med kafé tog han kontakt på nytt och då gick det i lås.

– Vi är jätteglada. Den 1 maj är målet att öppna och allt ligger enligt prognos. Det är mycket platsen och området som lockade. Det är ju mycket bättre solläge här än Långholmen och större strand än Tanto, säger Stefan Thorsell.

Ombyggnationen är i full gång. Invändigt har byggnaden öppnats upp för att skapa plats för kaféet, men all försäljning kommer ske genom lucka. Utvändigt planeras för en uteservering.

Utbudsmässigt blir det glass, kaffe, korv, kalla och varma mackor, eventuellt sallader.

– Vi börjar nog lite smått och känner in vad det är som kunderna vill ha och rättar utbudet efter det, säger Stefan Thorsell som redan fått många glada tillrop från förbipasserande. 

– Det är många som stannar och frågar. Många ser det som mycket positivt att det händer något med den här byggnaden. 

https://www.mitti.se/nyheter/inga-loften-om-pengar-till-smedsuddshuset/reptln!TipWNktkLAZxVPu2AEZsg/

I dagsläget är det säsongsbetonat vår- och sommar. Men gänget bakom kaféet har långsiktiga planer. Både för öppet året om och serveringstillstånd, kanske redan till sommaren.

– Vi ser det här som ett långsiktigt projekt. Jag är positivt överraskad av flödet av människor som passerar här även nu. Men då behöver vi exempelvis vatten året om men vi diskuterar det med staden, säger Stefan Thorsell. 

– Det stora målet är utskänkningstillstånd men då behöver vi nog bygga till en del men vi har redan pratat med stadsdelen och de ska röja lite här så att byggnaden syns lite mer. Tänk att sitta här och sippa på en IPA eller ett glas kallt rosé, säger han och pekar ut över det som ska bli uteserveringen.

Fotnot: Bygget går att följa via företagets sociala medier. 1 april öppnar Josefins Glass & Café på Hornsbergs strand.