Det var när Snake Tapper hjälpte en vän att rensa ur ett dödsbo som han hittade en stor samling katter i porslin som han inte kunde förmå sig att kasta.

En natt packade han in katterna i bilen och åkte tillsammans med en vän ut på Ekerös gator för att leta hem åt porslinskatterna.

https://www.mitti.se/nyheter/rondellkatter-har-tagit-plats-i-ekero/reptla!BQkjQOW0YhuIFezgL98@8A/

– Jag är huvudsakligen skyldig, men jag har ett kompisgäng som gillar att meka i garage och bygga billjud, och vi kommer att fortsätta hitta på udda konstgrejer, säger Snake Tapper, som hette Alexander innan han bytte namn.

– Till sommaren fortsätter vi, men inte bara med katter. Jag har andra idéer men popup-konst ska vara så här. Den ska dyka upp oväntat. Så för mycket vill jag inte avslöja. Men du vet aldrig vad du hittar på ett tak eller i en korsning.

En blev överkörd

Han placerade ut katterna i rondeller där de kunde tänkas få vara ifred, men är ändå imponerad över hur de har bevarats.

– Det är en katt som blivit överkörd, den som satt på stolpen, eftersom folk genar i rondellen. Men jag är ändå jätteförvånad att de har fått vara ifred.

Popup-konsten spelar en viktig roll, enligt Snake Tapper, och han planerar att fortsätta oavsett vad folk tycker.

– Det kanske ploppar upp en isbjörn, det finns ju isbjörnar med led. Det kanske blir en sådan till jul man vet aldrig. Jag gillar nya idéer. Kultur och fritid ska inte bestämma allting. Konst ska poppa upp och efter ett tag ska den försvinna, säger han.

Vad som händer härnäst är det alltså ingen som vet. Däremot är det ett faktum att Snake just nu har kameler i miniatyr i sin bil.