"Lite lagom anonym", tycker Snake Tapper om den här bilden. Foto: Irzah Steen

Kattmannen har gett sig till känna

Porslinskatterna i Ekerös rondeller har förbryllat många. Frågan var vem som hade ställt dem där.

  • Publicerad 16:43, 7 dec 2020

Det var när Snake Tapper hjälpte en vän att rensa ur ett dödsbo som han hittade en stor samling katter i porslin som han inte kunde förmå sig att kasta.

En natt packade han in katterna i bilen och åkte tillsammans med en vän ut på Ekerös gator för att leta hem åt porslinskatterna.

Rondellkatter har tagit plats i Ekerö

– Jag är huvudsakligen skyldig, men jag har ett kompisgäng som gillar att meka i garage och bygga billjud, och vi kommer att fortsätta hitta på udda konstgrejer, säger Snake Tapper, som hette Alexander innan han bytte namn.

– Till sommaren fortsätter vi, men inte bara med katter. Jag har andra idéer men popup-konst ska vara så här. Den ska dyka upp oväntat. Så för mycket vill jag inte avslöja. Men du vet aldrig vad du hittar på ett tak eller i en korsning.

En blev överkörd

Han placerade ut katterna i rondeller där de kunde tänkas få vara ifred, men är ändå imponerad över hur de har bevarats.

Och en björn. Flera katter står numera i rondellen i Ekerö. En björn har också hittat dit. Foto: Mikael Andersson

– Det är en katt som blivit överkörd, den som satt på stolpen, eftersom folk genar i rondellen. Men jag är ändå jätteförvånad att de har fått vara ifred.

Popup-konsten spelar en viktig roll, enligt Snake Tapper, och han planerar att fortsätta oavsett vad folk tycker.

– Det kanske ploppar upp en isbjörn, det finns ju isbjörnar med led. Det kanske blir en sådan till jul man vet aldrig. Jag gillar nya idéer. Kultur och fritid ska inte bestämma allting. Konst ska poppa upp och efter ett tag ska den försvinna, säger han.

Vad som händer härnäst är det alltså ingen som vet. Däremot är det ett faktum att Snake just nu har kameler i miniatyr i sin bil.

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00