"Lite lagom anonym", tycker Snake Tapper om den här bilden. Foto: Irzah Steen

Kattmannen har gett sig till känna

Porslinskatterna i Ekerös rondeller har förbryllat många. Frågan var vem som hade ställt dem där.

  • Publicerad 16:43, 7 dec 2020

Det var när Snake Tapper hjälpte en vän att rensa ur ett dödsbo som han hittade en stor samling katter i porslin som han inte kunde förmå sig att kasta.

En natt packade han in katterna i bilen och åkte tillsammans med en vän ut på Ekerös gator för att leta hem åt porslinskatterna.

Rondellkatter har tagit plats i Ekerö

– Jag är huvudsakligen skyldig, men jag har ett kompisgäng som gillar att meka i garage och bygga billjud, och vi kommer att fortsätta hitta på udda konstgrejer, säger Snake Tapper, som hette Alexander innan han bytte namn.

– Till sommaren fortsätter vi, men inte bara med katter. Jag har andra idéer men popup-konst ska vara så här. Den ska dyka upp oväntat. Så för mycket vill jag inte avslöja. Men du vet aldrig vad du hittar på ett tak eller i en korsning.

En blev överkörd

Han placerade ut katterna i rondeller där de kunde tänkas få vara ifred, men är ändå imponerad över hur de har bevarats.

Och en björn. Flera katter står numera i rondellen i Ekerö. En björn har också hittat dit. Foto: Mikael Andersson

– Det är en katt som blivit överkörd, den som satt på stolpen, eftersom folk genar i rondellen. Men jag är ändå jätteförvånad att de har fått vara ifred.

Popup-konsten spelar en viktig roll, enligt Snake Tapper, och han planerar att fortsätta oavsett vad folk tycker.

– Det kanske ploppar upp en isbjörn, det finns ju isbjörnar med led. Det kanske blir en sådan till jul man vet aldrig. Jag gillar nya idéer. Kultur och fritid ska inte bestämma allting. Konst ska poppa upp och efter ett tag ska den försvinna, säger han.

Vad som händer härnäst är det alltså ingen som vet. Däremot är det ett faktum att Snake just nu har kameler i miniatyr i sin bil.

Konkurrensen om kunderna hårdnar vid Bromma Blocks

Nyheter Stormarknad först ut i nya kvarteret Ica Maxi har öppnat i Bromma Blocks nya kvarter och Coop får plötsligt konkurrens. Men kunderna anser att tillskottet behövs.torsdag 18/3 11:40

Flera personer gick genom isen i Ekerö

Nyheter Ett barn befann sig också på isen Tre personer fördes under torsdagskvällen till sjukhus efter att ha gått igenom isen i Ekerö. Samtliga var vid medvetande, men skadeläget i övrigt är oklart. På isen räddades också ett barn.fredag 26/2 7:05

Mordförsök på Ekerö – två anhållna

Nyheter Stickskadad i bostad En man skadades allvarligt med ett stickvapen i en bostad på Ekerö under söndagen.måndag 25/1 7:14