Trio. Pierre Bessa Görmarker, som driver gästhamnen, Alexander Levén, restaurangchef och Daniel Arlycke, ägare restaurang Kattholmen. Foto: Eva Tonström

Kattholmen ska bli nya besöksmålet

Det ska bli mer kul att göra i Gustavsbergs hamn i sommar, för hela familjen. Bland annat byggs en ny äventyrsgolf och man kan hyra radiostyrda båtar.

  • Publicerad 15:24, 7 apr 2021

Kattholmen i Gustavsbergs hamn ska bli ett ännu roligare ställe att hänga på i sommar. Det säger Daniel Arlycke, ägaren till restaurangen som ligger på Kattholmen.

Bland nyheterna finns en helt ny äventyrsgolfbana som byggs där den gamla minigolfen ligger i dag, plus lite yta till. Den kommer att få nio hål, alla med en egen twist.

– Det behövs mer kul att göra i Värmdö, för hela familjen, säger han.

Bastun poppis

I anslutning till golfen ordnas en glassbar och en utebar med alkoholtillstånd. Planen är att hålla öppet till runt 22-tiden på kvällen under sommarhalvåret, enligt Daniel Arlycke.

En annan aktivitet som blir premiär i sommar är boulebanan. Den blev klar i höstas men har inte hunnit användas så mycket ännu.

Från och med i år kommer restaurangen även ha ett tätare samarbete med gästhamnen på Kattholmen. Hamnen har 45 platser och bytte nyligen namn till Nautilus boat club. Nytt i sommar är deras bastu som kan hyras av vem som helst året runt.

– Bastun blev klar i höstas och har varit uthyrd sedan dess i princip. Det har blivit väldigt populärt med vinterbad och det går att ta ett dopp precis nedanför flotten, säger Pierre Bessa Görmarker, som driver gästhamnen för andra sommaren i rad.

Daniel Arlycke och Pierre Bessa Görmarker understryker att allt är öppet för alla, men hoppas samtidigt kunna locka fler företag som vill konferera och nyttja det som finns att göra på Kattholmen.

Färska skaldjur

Ett annat nytt inslag på holmen i år är en permanent foodtruck med skaldjur.

– Det är två killar från Smögen som levererar färska skaldjur direkt från västkusten, utan mellanhänder. Vi vill visa hur färska skaldjur smakar, på riktigt, det saknas här uppe i Stockholm tycker vi, säger Daniel Arlycke, som själv kommer från Göteborg.

Tanken är att den nya äventyrsgolfen ska öppna i början av juni. Byggandet drar igång inom kort.

– Det här är det som vi planerar och vill göra, men vi måste såklart hålla koll på vilka restriktioner som gäller. Pandemin kan sätta stopp för vissa saker, eller att det försenas, säger han.

Trio. Pierre Bessa Görmarker, som driver gästhamnen, Daniel Arlycke, ägare restaurang Kattholmen och Alexander Levén, restaurangchef. Foto: Eva Tonström

Gammalt blir nytt. Den gamla minigolfen som ligger sedan tidigare på Kattholmen ersätts med en ny, större äventyrsgolf. Foto: Eva Tonström

Nytt på Kattholmen 2021

Äventyrsgolf

Boulebana

Bastu

Hyra segways

Fler åkdon att hyra på vattnet, bland annat paddelbrädor (supar) och kajaker. Sedan tidigare finns vattenskotrar och motor- och segelbåtar att hyra.

Små radiostyrda modellbåtar som körs med fjärrkontroll

Visa merVisa mindre