"Tack till alla inblandade" skriver Hökmossenbon Thomas Stenström på sin Facebook efter att juryn presenterat de nominerade. Stenström har i år flest nomineringar av alla och är nominerad som Årets artist, Årets pop, Årets textförfattare, Årets låt för "Andas in andas ut" och Årets album för Superlativ 97.

"Orimligt roligt"

Gruppen Dina Ögon hade också ett bra 2023 och är nominerade i fyra kategorier. Gruppen är nominerad för albumet Oas och som Årets alternativa pop, men Daniel Ögren och Anna Ahnlund som flyttat till Östberga är också nominerade som kompositörer, och Anna Ahnlund för texterna. Det är första gången gruppen Grammisnominerats.

– Jag vet nästan inte hur jag ska ta in det. Det känns orimligt roligt. Alla i bandet är glada, säger Anna Ahnlund som tidigare bodde i Kärrtorp och Bagarmossen med Daniel Ögren.

Hur känns det att vara nominerad för texterna?

– Otroligt kul eftersom jag fokuserar mycket på texterna och det är en stor del av mitt skapande.

Skarpnäcksbon Britta Persson är nominerad för Årets barnmusik genom albumet "Alla är barn".

Skarpnäcksbon Britta Persson är nominerad för Årets barnmusik genom albumet "Alla är barn".

Tom M Kronestedt

20 nomineringar i söderort

Åtminstone 20 nomineringar går att hitta i söderort. Däribland kan nämnas Björkhagenbon David Ritschard för Årets visa/singer songwriter, Skarpnäcksbon Britta Persson för Årets barnmusik och Västertorpsbon Martin Hederos som har chans till grammis för Årets jazz genom både gruppen Tonbruket och konstellationen Kjellvandertonbruket.

Jelassi som växt upp och bott i Farsta är nominerad i tre kategorier: Som textförfattare, Årets album och Årets hiphop.

”Vi prenumererar på priser i år” skriver Jelassi på Instagram följt av ett gäng förvånade emojis.