Efter den här säsongen går Väsby IK och Jussi Salo skilda vägar.

– Vi har valt att göra en förändring på tränarsidan till kommande säsong och tackar VBK för god dialog och att de möjliggjort denna lösning för oss. Dialog med potentiellt nya tränare är redan igång och vi kommer att kunna presentera den lösningen efter avslutad säsong, säger sportchefen Tom Tärnström till hockeyettan.se.

Väsby Hockey låg trea i allettan norra efter första halvan av serien – men sedan hände något. Under den andra halvan vann laget åtta av sina nio matcher. Ett resultat som gjorde att Vilda Väsby inte bara vann serien, man blev också bästa laget i hela Hockeyettan.

Semifinalspelet drar i gång på lördag den 18 mars, vilket är första steget mot en eventuell plats i Hockeyallsvenskan. Nästa år spelar Väsby Hockeys A-lag under namnet Brödernas Väsby IK HK efter att ha ingått ett samarbete med föreningen Brödernas Hockey, som Mitt i tidigare rapporterat om.

Går trots framgångarna

Men trots framgångarna väljer alltså ledningen att möblera om i ledarstaben. Något Vallentuna Hockey kan dra nytta av. Från och med nästa säsong blir Jussi Salo lagets nya huvudtränare.

– Det känns som att Vallentuna Hockey har något bra på gång med mycket energi och fler bra saker som händer i föreningen, säger Jussi Salo till svenskalag.se.

I Vallentuna får Jussi Salo en bredare roll, eller snarare tre roller: Huvudtränare Hockeyettan, sportsligt ansvarig junior och senior samt tränare hockeygymnasiet.

– Jag är inte rädd att jobba mycket, och i det stora hela vill jag utveckla klubben och hjälpa spelare att bli bättre. Samarbetet mellan båda juniorlagen och A-laget är väldigt viktigt så vi verkligen jobbar som en enhet, säger han till svenskalag.se.