På juldagen klockan 15 visas filmen Nötknäpparen och de fyra världarna från 2018 i kulturrummet. Regi av Lasse Hallström och Joe Johnston och med Mackenzie Foy, Keira Knightley och Morgan Freeman. 50 kronor.

Onsdag efter jul kan man fixa sitt eget t-shirttryck i Kulturhuset. Barn mellan 9 och 12 kommer mellan 10 och 12 på förmiddagen, de mellan 13 och 15 klockan 13 till 15. Gratis men föranmälan krävs till kultur@vallentuna.se.

I mellandagarna, mellan onsdag och fredag, ordnar Vallentuna 4H jullovsläger med pyssel, bakning och förstås häng med gårdens djur.

Hela julen fram till den 21 januari pågår utställningen VTUNA hjärta HÄSTAR. Där kan man träffa hästar, lajva stall eller leka med käpphästar.

Hästtemat märks även på torsdag den 28 december. Klockan 14 visas filmen Secretariat från 2010 på kulturhuset. Den baseras på en verklig historia om en kapplöpningshäst och dess ägare, som satsar hårt för att han ska bli champion. Gratis.

Samma tid den 3 januari visas en ny hästfilm för något yngre barn. I Sparkle – A Unicorn Tale finns en enhörning som kanske kan rädda den stackars Annabelle som plötsligt hamnar på barnhem. Gratis.

Dagen därpå, den 4 januari, kommer Teater Barbaras musikteaterföreställning Momo eller kampen och tiden till Kulturhuset. Den baseras på Michael Endes barnboksklassiker, har fått fina recensioner och börjar klockan 14. 50 kronor. Boka biljett på Upplev Vallentuna