Julmat. I dag, den 22 december, slår Edsbacka krog upp portarna för årets första julbordssittning. Foto: Mostphotos

Julbord tillbaka på menyn i Sollentuna

Julborden ser ut att få en revansch i Sollentuna, efter fjolåret då de ställdes in så gott som helt. Flera krögare i kommunen har märkt av ett stort sug efter sill, julskinka, sylta, lutfisk, Janssons frestelse och dopp i grytan.

  • Publicerad 14:40, 22 nov 2021

– Vi har bra med bokningar, cirka 4 500 gäster bokade just nu, så det är ett stort intresse från Sollentunaborna, sa Edsbacka krogs ägare Björn Johansson i slutet av förra veckan.

Även på Bergendal rullar bokningarna in i strid ström. Alla vardagar är redan fullbokade, men det finns i skrivande stund lite platser kvar på vardagar, berättar Håkan Holmgren, mat- och dryckesansvarig.

– Vi kommer inte ett ha vanligt julbord där man plockar maten själv utan serverar jultallrikar i stället. Vi gjorde så i fjol då vi hade några få kvällar. Då var det en coronaanpassning, men vi bestämde att köra så även i år. Vi upptäckte att det är ett mycket trevligare och modernare sätt att äta julmat, och dessutom blir det mindre svinn, säger han.

"Ganska bra bokat"

Lillstugan kör vanligt julbord i år, efter att endast ha haft julmat som take away i fjol, och ägaren Sussi Salin berättar att det är ”ganska bra bokat”.

Även Scandic Star Sollentuna har traditionellt julbord i år, dock bara under tre kvällar. I slutet av förra veckan fanns ännu platser kvar till alla tre kvällarna, även om bokningarna då hade börjat rulla in i ökad takt.

Julbord i Sollentuna 2021

Edsbacka krog

Sollentunavägen 220.

22 november–23 december.

Lunchdukning 495 kronor, eftermiddagsdukning 695 kronor, kvällsdukning 795 kronor.

Bergendal

Landsnoravägen 110.

1 december–22 december.

Jullunch vardag 495 kronor, julmiddag vardag 695 kronor, jullunch helgdag 695 kronor, julmiddag helgdag 695 kronor. Priserna gäller vuxna.

Lillstugan

Johannesbergsvägen 5.

6 december–23 december.

495 kronor per person, vuxna.

Scandic Star Sollentuna

Aniaravägen 8.

Tre kvällar – den 7, den 10, och den 15 december.

495 kronor per person.

Visa merVisa mindre

Kastade kruka från sjätte våningen – nära träffa barn

Nyheter Man åtalas för försök till grov misshandel En man i 20-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för försök till grov misshandel. Mannen misstänks för att med uppsåt ha kastat en 3,5 kilo tung kruka från våning sex i ett hus i Edsberg – mot två...fredag 3/12 11:15

SD vill ta upp hedersrelaterat våld och förtryck på SFI

Nyheter Kunskap om nya lagar har inte nått ut, enligt SD Sverigedemokraterna i Sollentuna har lagt en motion i kommunfullmäktige om att ”alla berörda asylsökande” och deltagare i SFI-undervisning ska få tydlig information om hedersrelaterat våld och...fredag 3/12 6:10