– Jag har läst boken och sett filmen, och det är en av mina favoriter av Astrid Lindgren. Jag tycker att den har ett fint budskap och en fin historia med hur de kommer till Körsbärsdalen, säger Jennifer Sherwood.

När hon för några år sedan gjorde sin första teaterroll var det också Astrid Lindgren – Pippi på Junibacken.

– Jag hittade en annons på nätet, sökte rollen som Annika, och fick den. Ett år senare hade jag vuxit och då fick jag rollen som Pippi i samma föreställning.

Efter det har Jennifer dubbat och gjort några roller som röstskådespelare, och gjort filmdebut i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som kom på bio i december 2021.

Musikaldebut på Intiman

Dessutom har hon hunnit med ytterligare en teaterroll då hon var med i musikalen Trollkarlen från Oz på Intiman i Vasastan.

Det är även Intiman som nu sätter upp Bröderna Lejonhjärta som musikal, med anledning av att det i år är 50 år sedan Astrid Lindgren skrev sin berättelse om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta och deras kamp mot det onda i Nangijala.

– Jag spelar en tjej som bor där, i Körsbärsdalen och i Törnrosdalen, och så är jag med och sjunger, säger Jennifer som berättar att hon går på Sollentuna Musikklasser.

Snart premiärdags

Den 16 september är det premiär, men när Lokaltidningen Mitt i pratar med Jennifer ett par veckor före har hon ännu inte läst manuset.

– Vi har första repetitionen i morgon. Då träffas alla i ensemblen och alla får manus och läser igenom det tillsammans. Man kollar så att alla förstår föreställningen och reder ut eventuella problem. Det kallas kollationering.

Jennifer uppfattar min förvåning över att de bara repeterar i två veckor och fortsätter.

– Det är ganska tätt inpå som vi startar, men det brukar fungera. Man repar en period och alla samarbetar. Det blir några helgdagar och så har jag fått lite ledigt från skolan. Jag har bra kontakt med lärarna så det funkar bra, jag ser till att ta igen det jag missar.

Gillar gemenskapen

Jennifer vill gärna fortsätta med skådespeleriet i framtiden.

– Kanske inte som jobb, så långt har jag inte tänkt, men annars som hobby. Det är väldigt roligt, framför allt på Intiman där det är ett härligt gäng människor som jobbar tillsammans. Det blir en gemenskap.

I Bröderna Lejonhjärta finns en person hon känner extra väl i ensemblen.

– Ja, mamma är också med. Hon ska spela en Tengil-soldat. Det är hennes första stora teatergrej, hon är jättetaggad!