Paus. Från Ö till A stänger och ägaren Örjan Andersson ska nu andas ut lite och fokusera på familjen. Foto: Privat

Jeansguru stänger butiken på Söder efter åtta år

Efter åtta år har klädbutiken Från Ö till A stängt ner. För ägaren Örjan Andersson blir det nu till att fokusera på familjen och nätbutiken ett tag. "Det känns ganska skönt."

  • Publicerad 17:02, 10 sep 2021

Det är nog bra att vila ett tag och hitta suget igen.

Klädbutiken Från Ö till A var länge Götgatans mest sydligt belägna butik, den fösta som den som traskade över Skanstullsbron möttes av. Den startades för åtta år sedan av jeansgurun Örjan Andersson, medgrundare av både märket Cheap Monday och klädkejdan Weekday.

Nu har Från Ö till A slagit igen.

– I perioder var det hyfsat med kunder, men det kom sig av att jag höll mycket event. Jag trodde någonstans att det skulle vara lättare att dra folk, säger Örjan Andersson.

Örjan öppnar nytt med nya idéer

Inte bråttom

Lokalen är stor, ungefär 500 kvadratmeter, och ligger lite avsides. Samtidigt väljer allt fler kunder att handla på nätet. Så kom pandemin på det.

– Då är det svårt att driva butik.

Ö till A finns kvar som webbutik, jeansmärket likaså. Men att stänga den fysiska butiken kändes vemodigt, framförallt för några veckor sedan, menar Örjan Andersson.

Södermalms jeansguru vill att alla syns – gör kläder i reflex

I SoFo

– Nu känns det ganska skönt. Det är slitigt att ha butik, och jag har jobbat i butik i 30 år. Det är nog bra att vila ett tag och hitta suget igen.

Tanken är dock att öppna en ny butik i framtiden. I en mindre lokal, gärna närmare Slussen eller i SoFo.

– Men det är inte så bråttom. Nu fokuserar jag på nätbutiken. Och på min dotter, som är tre och ett halvt.