Svenska Yrkeslandslaget består av 22 talanger under 25 år från hela landet.

Med i årets trupp är Solnabon och kocken Love Dahl som snart packar med knivarna och reser till Gdansk för Yrkes-EM.

Att laga mat under press, låter som det kan bli blodigt?

– Jo, det vanligaste är ju att skära sig, och brännskador. Men man växer in i pressen. Jag har jobbat på restaurang sedan jag var 16, där finns alltid tydliga deadlines. Det kan vara stressade gäster, begränsat med tid att tillaga rätter. Jag gillar adrenalinet och att prestera under press.

Hur har du förberett dig?

– Tre månader före tävlingarna får man vad som ska lagas, även om en del uppgifter kan ändras. En är att tolka beef wellington på kanin eller hjort. Jag har styckat kanin, fem hittills, laborerat med fyllningar och tillredningar och olika delar på hjorten.

Med tanke på konkurrensen, vilken är din vassaste kniv i lådan?

– Jag har haft turen att jobba på många olika restauranger med olika typer av kök, från japanskt/koreanskt till nordisk fine dining. Så jag är ganska bred i min matlagning, kreativ och stresstålig.

Du flyttade till din sambo i Råsunda för ett år sedan. Har du hunnit utforska Solna som gastronomisk stad?

– Absolut. Jag är redan helt såld på Solna. Här finns massor med restauranger. Sardin nere på Stråket är riktigt bra. I området har vi sjysst pizza, kolgrillar och sushi. Vi bor granne med en vinbar, Eniricos, dit vi också gärna går.