POSITIVA. Daniel Nyback och butikschefen Klara Liljeblad tycker starten har varit bra. Foto: Per Brandt

Isländskt soppställe har öppnat på Kungsholmen

Sallader och soppor från världens alla hörn. Det är Scheelegatans senaste matkoncept.

  • Publicerad 06:00, 4 dec 2021

De isländska sopp­orna utgår från ­traditionell mat som fisk och lamm.

För fem år sedan öppnade Daniel Oliver Svéinson, tillsammans med sin sambo Daniel Nyback sin första The soup company-restaurang på Island, vilken bleb en succé.

Tillsammans med vännen Alexander Russell, som också driver en cateringfirma i Stockholm, har de nu öppnat The soup company på Scheelegatan 6. 

–Vi erbjuder varma soppor som lämpar sig extra bra att ta med sig. Allt är lagat från grunden i vårt ”ghost kitchen”, säger Alexander Russell. 

På menyn hittar man just nu bland annat soppor med isländsk touch som Red hot lava-soppa, lammsoppa och veganska alternativ, men de har också ”soppor och smaker från världens alla hörn”. Dessutom kör de olika sallader. 

Vad är det för speciellt med just isländska soppor? 

– De isländska sopporna utgår från traditionell mat där grunden är mycket fisk och lamm. Island har långa vintrar och därför lång tradition att bereda råvaror så att de håller länge, genom exempelvis, torkning, mjölksyror och saltning. Det tar vi såklart med oss hit till Stockholm, säger Alexander Russell. 

Starten har varit bra och förhoppningen framöver är att kunna expandera med fler ställen. 

– Vi har alltid tänkt att öppna fler restauranger i Stockholm, men vi vill inte få någon växtvärk. Det är otroligt roligt att vi från dag ett har fått en sådan bra start både försäljningsmässigt och med lovord från nöjda kunder, säger Alexander Russell. 

Soppor och sallader

Vad: The soup company, sopp- och salladsställe.

Var: Scheelegatan 6.

Öppet: Måndag-fredag klockan 10–14 i dagsläget.

Visa merVisa mindre