Hon är helst ensam i köket, gillar inte att följa recept och sökte till tävlingen mest för att hon just då inte hade något jobb.
Det visade sig vara ett bra beslut, för via audition och slutkval är hon nu en av de tolv som gått vidare i Sveriges mästerkock.
– Jag har alltid bakat, men när jag blev lite äldre började jag även hålla på med mat. Det har alltid varit ett lätt sätt att få utlopp för min kreativitet, säger hon.
Programmen som nu går på TV4 spelades in under vintern och våren.
Isabel Granström minns en pirrig audition.
– Det var extremt nervöst. Jag kom dit 08.30, och skulle gå in 15.30. Då hade jag sett andra komma och gå en hel dag och var i upplösningstillstånd.
Det har även varit en lärorik tid.
– Matlagningsmässigt har jag lärt mig att planera och att less is morse. Även om det är enkelt och tråkigt kan det vara gott och välbalanserat.
Egen vinbar
Vinnaren får bland annat ett kontrakt för en kokbok. En dröm för Isabel, men hon har fler.
– I och med mitt intresse för viner hade det varit kul att göra något upplevelsebaserat med en vinbar med mat.
Isabel Granström från Lidingö är en av tolv finalister i Sveriges mästerkock
Nina Holma/TV4
Hon har inte varit i kontakt med Lidingöbon Matilda Klarqvist som vann i våras, men nyligen träffade hon av en slump en annan tidigare deltagare – Amos Friedman, som även han bor på ön.
– Han sa att man blir lite igenkänd. Det känns ok.
Vad lagar du helst?
– Jag brukar göra en sås gjord på parmesanbuljong, monterad med massa smör och gräslök. Det är en favorit som passar till allt från pasta och kött.
Om Lidingö var en maträtt, vad hade det varit?
– Fisksoppa. Det har jag ätit extremt många gånger. När jag var barn köpte vi ofta fisksoppa från Firren på Lidingö.