Inför valet 2018 lovade tidigare finansborgarrådet Anna König Jerlemyr (M) att "äta upp sin hatt" om det inte inleddes en utredning om att gräva ner Centralbron.

Förslaget dömdes ut som för dyrt, men fick ytterligare ett parti att ge sig in i frågan om brons framtid.

"Centralbron skär som ett fult sår genom Stockholms centrala delar", skrev Peter Wallmark, dåvarande gruppledare för SD, som ville däcka över bron och bygga en stadspark för fotgängare och cyklister ovanpå.

– Jag såg det som ett bra förslag som samtidigt kunde väcka turistnäringen. Detta till en ringa kostnad jämfört med att gräva ner hela bron, säger han.

Förra veckan tog kommunfullmäktige upp förslaget på nytt, två och ett halvt år efter att det lades.

Efter utredningen anser fyra av fem förvaltningar att överdäckningen skulle bli för dyr. Stadsbyggnadskontoret menar att förslaget "inte är realistiskt eller lämpligt".

Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) avböjer att kommentera men hänvisar till svaret på förslaget, där de menar att andra byggprojekt "till rimliga kostnader" måste prioriteras.

Samtidigt nämns andra trafikleder som överdäckas just nu, som "centralstationsområdet, delar av Klarastrandsleden och inte minst Hagastaden".