Centrumchefen Sandra Pärn förklarar att man jobbar dagligen för att stärka tryggheten, men att man håller sig till de krisplaner man jobbade med redan innan säkerhetsnivå höjdes från 3 till 4.

– Vi fortsätter vårt trygghetsarbete och har en tät samverkan med polisen och vår bevakning, och vi följer polisens och myndigheternas rekommendationer, säger hon.

"Ska leva sina liv som vanligt"

Säpos beslut om höjning från 3 till 4 innebär att terrorhotnivån går från att vara förhöjd till hög.

Olav Stavnsborg som är säkerhetschef på Thon Property betonar emellertid att det i dag inte finns något hot mot Sollentuna centrum.

– Vi bemannar inte upp bara för att bemanna upp. Det är enkelt säga att man bemannar med fyra nya väktare, men det finns inte så många väktare att man kan bemanna upp alla centrum i hela Sverige.

Man har dock kontakt med polisen och följer utvecklingen, förklarar han.

– Skulle det bli en koranbränning i Sollentuna eller om det skulle komma ett specifikt hot på annat sätt så skulle vi bemanna upp, men just nu är rekommendationen att man ska leva sina liv som vanligt. Vi vill inte skrämma upp folk. Man bör snarare vara rädd för att bli påkörd av en bil än för att något ska hända i till exempel Sollentuna centrum.