I korsningen Nordenskiölds väg och Gamla Nynäsvägen, strax efter tunneln under Nynäsvägen i Vega, ligger högar med avverkade träd. När Mitt i är där finns det inga skyltar om varför skogen avverkats eller vad planerna är framöver.

Platsen blev en snackis i veckan, både i sociala medier och med boende som ringde till Mitt i och undrade vad som är på gång och varför skogen avverkats. I en lokal Facebookgrupp diskuteras flitigt om det kanske ska bli rondell, matbutik, bostäder eller kanske rör sig om någon form av trädvård.

 Avverkad skog i Vega väckte frågor.

Avverkad skog i Vega väckte frågor.

Anna Ludvigsson

Kan bli kontorshus

Svaret finns i en gammal detaljplan. Redan år 2010 antogs en plan för fastigheten Täckeråker 3:1 men sedan dess har det inte hänt något på platsen. Enligt planbeskrivningen ska det bli kontor och sällanköpshandel och tillhörande parkering. Området täcker 16 600 kvadratmeter och tillåter bebyggelse på max 7 000 kvadratmeter.

Marken ägs i dag av Turbinen Fastighets AB och de började avverka skogen för några veckor sedan enligt företagets vd Mikael Engström. Trots det finns det i dagsläget ingen färdig plan för vad som ska byggas där.

"Vi kommer att söka lov för att sätta upp byggskyltar att det finns en ledig tomt för projekt för att hitta intressenter", skriver Mikael Engström i ett mejl till Mitt i.

I en annons skriver företaget att det är en passande plats för bilhall eller showroom.