För två veckor sedan spelade IK Frej Täby säsongens sista match. För nionde matchen i rad blev det storseger. Resultattavlan på Vikingavallen visade 5-1 till hemmalaget mot Ursvik. Segern innebar serieseger och avancemang från division 4 till division 3 för nykomlingen.

– Det känns jätteroligt. Det är en nysatsning av IK Frej Täby efter att damlaget lades ner 2018. Då valde klubben att satsa på att bygga en bred juniorverksamhet och den satsningen har fallit väldigt väl ut, säger Ingela Spets, lagledare i IK Frej Täby.

– Vi tog hem damserien på ett sätt som vi kanske inte riktigt trodde från början, vi var ju nykomlingar från division 5. Förhandssnacket handlade om att vårt lag, som består av flickor födda 02-05, skulle ligga i botten och var där för att se och lära.

Under säsongen gjorde laget hela 67 mål samtidigt som man bara släppte in 3, en förkrossade målskillnad på +64.

– Målskillnaden är helt galen, säger Ingela Spets.

Säsongens största seger kom på hemmaplan mot Långholmen FC, där IK Frej Täby vann med 21-0.

Bredd viktigt för utveckling

För den unga truppen, där lagets äldsta spelare är blott 19 år gammal, väntar nu alltså spel i division 3. Truppen har under året bestått av 50 spelare och haft lag i tre serier, St: Erikscupens division 1 och 3 samt seniorserien division 4.

– Vi tror att bredd bygger topp. Alla tjejer har tränat tillsammans och tillhört damjuniorerna, oavsett vilken serie de spelat i, säger Ingela Spets.

Men till skillnad från årets säsong kommer nästa säsong inte att ha en lika stor trupp.

– Efter årsskiftet kommer vi starta ett damlag, säger Ingela Spets.

Hur har ni firat avancemanget?

– Vi firade direkt på plats när avancemanget blev klart. Men det stora firandet blir om två veckor när samtliga serier är avslutade. Då kommer hela truppen att vara med, inte bara de som spelat i seniorserien.

Har ni hunnit sätta någon målsättning?

– Nej inte än, men jag tror att vi kommer ha höga mål, spelarna vill väldigt mycket och är en stabil grupp.