År 2019 blev över 200 nya hem klara i den första utbyggnaden av den nya stadsdelen Norra Tyresö centrum, som när den är färdigbyggd är tänkt att rymma närmare 1 000 bostäder.

I den andra etappen – som pågår nu – byggs Tyresös nya äldreboende intill Bollmora vårdcentral.

65 nya bostäder

Nu har första detaljplanen för ett kvarter inom den tredje etappen kommit en bit på vägen, genom att kommunstyrelsen i veckan gav planen grönt ljus. Frågan avgörs senare i kommunfullmäktige.

Tidvattengatan heter den nya vägen som ska gå till det nya äldreboendet. Det är utmed den gatan som ett hus med 5 till 6 våningar och 65 nya bostäder är på förslag. Det är den delen av utbyggnaden som kommunstyrelsen tog beslut om i veckan.

Huset har ritats för att ge intryck av att det är tre hus som står sida vid sida.

Förskolan Båten planeras rivas, som Mitt i Tyresö tidigare har skrivit om, för att ge plats för en ny park.

Också fler hus ska rivas, enligt förslaget, för att ge plats för kommande kvarter inom tredje etappen. Det är de tre vita bostadshusen i två våningar som ligger mitt emot simhallen.

"För att kunna anlägga vägområden och bygga kommande kvartersutbyggnad behöver BoKlok-husen i norr rivas", står det i tjänsteskrivelsen bakom beslutet.

Stadsdelen färdig 2028

Utbyggnaden av den nya stadsdelen beräknas pågå till år 2028. Det nya äldreboendet som nu byggs planeras öppna nästa år.