De nya bostadsrätterna i Täby Park, som är ritade av Wingårdhs arkitektbyrå är nu färdigställda och de första hyresgästerna har redan flyttat in.

Sammanlagt har 226 lägenheter från ettor till treor varav sex exklusiva sjurums stadsradhus på 193 kvm byggts.

– Vi har idag cirka 200 hyresavtal signerade och räknar med att samtliga bostäder är uthyrda inom de närmaste veckorna. Intresset har varit stort, säger Wojciech Wondell vice vd på Titania.

Mest klickade hyresrätterna

I december blev Täby Boulevard det mest klickade nybyggnadsprojektet Stockholms bostadsförmedling med 5 977 sidvisningar.

– Jag tror att många uppskattar intressanta byggnader. Vi har lagt mycket tid på gestaltningen och strävat efter att skapa annorlunda och intressanta miljöer. Att vi har en torgbildning precis intill kvarteret som vi fyller med liv och rörelse tror jag också uppskattas.

Gick från bostadsrätt till hyresrätter

Planen var först att det skulle bli bostadsrätter, men på grund av det ekoniomiska läget med stigande räntor, fick de tänka om till hyresrätter.

Allt färre köper innan bostadsrätterna byggs i dag, enligt Wojciech Wondell.

– Marknaden för att hyra ut lägenheter i Stockholmsregionen är däremot mycket stark. Flera av våra hyresgäster i Täby är före detta bostadsrättsinnehavare som har valt sälja sina bostadsrätter och bo i hyresrätt med en förutsägbar månadskostnad, säger Wojciech Wondell.

Titanias COO säger att lägenheterna gått åt fort i Täby park.

Titanias COO säger att lägenheterna gått åt fort i Täby park.

Titania

Lägenheterna och radhusen hyrs ut för mellan 9 793 och 36 945 kronor i månaden. Sedan 2016 har Titania varit med och planerat bostäderna. De ska även förvalta byggnaderna.

För de boende finns bil- och cykelpool och en innergård med grillmöjligheter och pergola.

Tre stora restauranger öppnar

Två restauranger har flyttat in i området. Tapasrestaurangen Caliente och den Italienska restaurangen Norra Bryggan som också finns i Norra Djurgårdsstaden.

Förhandlingar med en tredje restaurang pågår.

– Vi har en bra dialog med ett flertal intressenter, säger han.