Danderydsgården. Här i lite med somrig skrud. Foto: Google

Hon vill skapa ny jultradition på Danderydsgården

Veronika Eriksson bjuder in till marknad och musik för att skapa en jultradition med danderydsborna som kan firas många år framöver.

  • Publicerad 08:00, 20 nov 2021

Allt som kan firas ska firas

Vill fira. Veronika Eriksson är danderydsbon som tagit initiativ till marknaden. Foto: Nikola Stankovic

Julen står snart för dörren. Både julbord och marknader håller på att förberedas, vilket Mitt i Danderyd har rapporterat om.

En nyhet det här året är en marknad på Danderydsgården, som danderydsbon Veronika Eriksson arrangerar i ett samarbete med kommunen.

Marknad och konsert

Veronika Eriksson berättar att målet är att skapa ett evenemang som kan hållas årligen – och hjälpa till med julkänslan.

– Det är både marknad och konsert. Lokala producenter och privatpersoner kommer att kunna sälja. Det blir allt från keramik, barnkläder till julkransar. Smått och gott, säger hon.

Till kaffet blir det musik.

– Jag är själv musiker, och har kontakt med Danderyds kulturskola. Jag hoppas få med mig lite unga musiker på scen. Det blir sex eller sju olika uppträdanden.

Marknaden planeras till andra advent. Alltså söndagen den 12 december. Ett dussintal lokalbor och producenter har redan bokat nästan alla platser. Men lite plats finns kvar, berättar hon.

– Det vore kul med ett fotbollslag, eller liknande, som vill samla in till något.

Idén kom till efter det gångna pandemiåret. Efter de släppta restriktionerna behövs fler tillfällen att träffas, menar Veronika Eriksson.

– Jag älskar traditioner. Allt som kan firas ska firas.

Då hålls julmarknaden

Var? Danderydsgården, Noragårdsvägen 27.

När? 12 december. 12.00 till 16.00.

Vad? Julmarknad med lokala producenter. Julkonsert 15.00.

Visa merVisa mindre