Stim, som är upphovsrättsorganisation för svenska musikskapare, har sammanfattat det gångna musikåret i siffror. Av summeringen framgår bland annat vem som är den mest spelade (Per Gessle följd av Benny Andersson) och vilken låt som spelats mest (X av Miss Li).

En annan kategori toppas av en Hökarängsbo: barnartisten Micaela Gustafsson är enligt Stims statistik årets flitigaste artist; alltså den som gjort flest uppträdanden under året.

”Så roligt. Ja, det är väl några tusen 1-3-åringar som jag har fått äran att spela för under året. Bästa publiken!”, kommenterar artisten själv på Stims hemsida.

Hela 209 liveframträdanden har det blivit – de flesta på förskolor.

Tänker du hålla lika högt tempo 2024?

– Haha ja, jag försöker hela tiden trappa ner men hittills har jag inte lyckats så bra med det. Tanken är att jag ska ha premiär på två nya musikakter för barn 0-3 år under våren, säger hon.

Micaela Gustafsson berättar att det blir en utomhusshow för förskolebarn och en inomhusakt för föräldrar och bebisar.

– Sen har jag under de senaste åren skrivit en del barnjazzlåtar som jag ska försöka spela in undan för undan och så småningom släppa som album. Och så fortsätta spela alla mina andra akter förstås. Ja, det är planen i alla fall. 

Så här kan det se ut när Micaela Gustafsson spelar live.

Så här kan det se ut när Micaela Gustafsson spelar live.

Amanda Cederquist