– Det känns både roligt och hedrande. Jag ser fram emot ett fantastiskt teamwork i förbundsstyrelsen där vi ska driva viktiga frågor för att göra Stockholmsregionen ännu bättre, kommenterar Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

18 april blev det klart att hon föreslås ta över den viktiga posten som förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län.

Detta efter att den nuvarande ordföranden och riksdagsmannen Kjell Jansson (M) anklagats för sexköp, något han nekat till.

Sedan tidigare är Michaela Fletcher (M) vice ordförande i länsförbundet.

Kommer det att påverka dina uppdrag?

– Jag har redan suttit i förbundsstyrelsen i fyra år och det är något man gör vid sidan av sina ordinarie uppdrag, så nej det kommer inte att påverka nämnvärt. Dessutom är det inget man gör ensam, utan vi är en stor förbundsstyrelse, som jobbar tillsammans.

Vad är roligt med uppdraget?

– Det roligaste blir att kunna påverka utvecklingen i Stockholmsregionen och Stockholms län inflytande nationellt. Stockholmsregionen är stark med hårt arbetande människor inom en mängd branscher, med företag, forskning och teknikutveckling som imponerar. Det här måste värnas och utvecklas och det blir viktigt framåt.

I slutet av mars tog nuvarande förbundsordförande Kjell Jansson timeout från sina politiska uppdrag. Detta efter att det blivit känt att han blivit utsatt för utpressning av en kvinna som påstått att han köpt sex av henne och ytterligare en kvinna.

I början av april dömdes kvinnan av Stockholms tingsrätt för utpressning för att ha förmått Kjell Jansson att betala mer än 60 000 kronor.

Den nya styrelsen för Moderaterna i Stockholms län väljs formellt på stämman 14 maj.