FLÄKT FINNS. Till skillnad mot tidigare värmeböljor finns det fortfarande fläktar att köpa i Stockholm. Foto: Mostphotos

Högsommarvärme – men ingen fläktpanik

Sommaren 2018 lamslogs Stockholm av värmen –och det var omöjligt att få tag på en fläkt. I år tycks dock butikerna vara förberedda på fläktanstormningen.

  • Publicerad 09:28, 25 jun 2021

Sommarvärmen har lagt sig som en tjockt duntäcke över Stockholm och dagarna med högsommarhetta staplas på varandra. Då många arbetar hemifrån är det mer angeläget än någonsin att ha en behagligt luftgenomströmning i sin bostad.

Till skillnad mot tidigare år finns det fortfarande gott om fläktar hos flera av de stora elkedjorna i Stockholm.

– Vi har mycket på väg in och vi har tagit höjd för att det kan bli en varm sommar, hälsar Li Persson, kommunikationsansvarig på Elgitanten.

Liknande svar får vi från Clas Ohlson och Kjell & Company när fläktlagret kommer på tal.

– Som alltid när det är varmt ute är det många kunder som vill köpa fläktar och vi har haft en hög försäljning den senaste veckan. Årets trend är att fler kunder väljer att köpa en lite mer avancerad fläkt som går att styra med app i mobilen. Det är också fler kunder som köper en modell med kombinerat luftfilter för renare och behagligare inomhusmiljö, skriver Joel Rönneman, pressansvarig på Kjell & Company.

Blöta gardiner

Under den tropiska hettan 2018 fick Mitt i mängder av tips från stockholmare på hur man kunde få ner temperaturen i lägenheterna.

Bland annat hur man byggde sin egen AC – samt att det blev behagligare om man hade blöta gardiner.

Smartaste AC-knepet hittills?