Den 17 april blev det officiellt: Bäverns förskola avvecklas i sommar. Dagen efter höll staden ett informationsmöte med vårdnadshavarna om vart deras ungar ska ta vägen härnäst.

Ett besked var att Dimslöjan kommer att ha kapacitet för samtliga drygt 30 barn samt personal från Bävern.

Staden gör även bedömningen att hälften av barnen kan få plats på förskolan Blåklockan. Dessutom får Bäverbarnen förtur till Sundbybergs övriga förskolor oavsett stadsdel, i mån av plats.

– På det sättet känns det som att vi har en beredskap för att kunna tillmötesgå vårdnadshavarnas önskemål så långt det bara går, säger Moisés Ubeira (V), ordförande i förskolenämnden.

Dimslöjan lever på lånad tid. Hur blir det med förskolorna i området på sikt?

– Vi håller på att kolla på en helhetslösning. Det vi kan säga är att inga barn från Dimslöjan kommer att behöva flytta förrän vi har en lösning klar.

När lösningen ska presenteras kan Ubeira inte säga i nuläget.

Däremot säger han att det inte blir någon fast förskola på Bäverns tomt. Ett av skälen, enligt honom, är att markförhållandena inte håller för en permanent byggnad.

– Vi ska hitta en plats i närområdet. Då försöker vi att ha ett öppet sinne och kolla vilka möjligheter som finns. Därför har vi så klart också kikat på Bävern, men det funkade inte. Vi måste kolla vidare, helt enkelt.

Läs även: Förskolan Bävern tvingas slå igen