I 10-våningshuset på Ullerudsbacken 58 i Farsta strand har hissen varit avstängd sedan onsdagen den 3 november. I skrivande stund, den 12 november, står hissen fortfarande stilla.

"Det är delar i bromssystemet som måste bytas och det är en viktig säkerhetsåtgärd. Reservdelar är beställda av hissföretaget Schindler och ska monteras så fort det bara går. Jag beklagar verkligen det besvär som det medför för våra hyresgäster", skriver Lott Jansson, kommunikationschef för hyresvärden Familjebostäder, i ett mail till Mitt i.

Enligt Lott Jansson hänvisar leverantören till att de väntar på leverans av reservdelarna.

"Vi har haft kontakt med dem flera gånger och påtalat betydelsen av att åtgärda felet snabbt.Det är ovanligt att hissar står stilla så här länge och det är särskilt allvarligt när det sker i ett hus med så här många våningar", skriver Lott Jansson.

Ska få bärhjälp

Hon uppger att de vanligaste hissfelen oftast åtgärdas inom ett par dagar. Vidare skriver hon att den husvärd som jobbar i området har gett bärhjälp till några hyresgäster.

"Från och med måndag kommer en person att finnas på plats varje eftermiddag för att hjälpa de hyresgäster som har extra behov fram till dess att hissen är åtgärdad. Information om detta kommer ut till hyresgästerna inom kort".