I fjol. Så här såg det ut när första upplagan Highvalley market anordnades i höstas. Nu är det dags igen. Foto: Andy Frank

Highvalley market är tillbaka

I höstas arrangerades Highvalley market i Högdalen för första gången. Nu är det dags igen på valborgsmässoafton. I maj anordnas en liknande marknad i Rågsved.

  • Publicerad 18:12, 22 apr 2022

Vi vill att fler samlas i våra underbara centrum.

Loppis, foodtrucks och dj:s var något som mötte besökarna på Highvalley market i höstas. På valborg är marknaden tillbaka i Högdalens centrum. Lite större och lite bättre, enligt Andy Frank, en av arrangörerna.

– Förra gången var det mest aktiviteter på torget. Den här gången kommer det vara aktiviteter i hela centrum.

"Fler grejer för barn"

I höstas var dragplåstret loppisen, som även kommer finnas i år. Till den här gången har de utvecklat evenemanget med fler aktiviteter.

– Det kommer finnas fler grejer för barn i år. Vi kommer även ha en cirkusgrupp, konstaktiviteter och ett balkanbrassband som ska uppträda, säger han.

Andy Frank menar att det är viktigt att alla känner sig välkomna och att det finns ett behov av mötas och känna gemenskap, särskilt i dessa tider.

– Det viktigaste med eventet är att samla människor och stärka banden till varandra. Särskilt nu när vi befinner oss i svårare tider och det är viktigt att börja på lokal nivå, säger han.

Marknad i Rågsved

Highvalley market arrangeras av föreningen SouthSide 19 markets med hjälp av centrumägarna Cavendo och lokala företag. Tidigare har föreningen arrangerat Banddagen och i maj är det dags för ny tvådagarsmarknad i Rågsved Centrum som har fått namnet Rågswag market. 

– Vi vill att fler samlas i våra underbara centrum. Vårt mål är att expandera och skapa event i både Bandhagen, Högdalen, Rågsved och så småningom också Hagsätra där människor kan träffas och fira det lokala, säger Andy Frank. 

Förening. Marknaden är ett initiativ av föreningen SouthSide 19 markets. På bilden är några av arrangörerna Renato Olivares, Andy Frank & Alice Lefrancq Fröjd Foto: Privat

På gång

Högdalen: Highvalley market, 30 april klockan 10-16

Rågsved: Rågswag market, 28-29 maj klockan 10-16

Bandhagen: Banddagen arrangeras i höst. Inget datum är satt.

Visa merVisa mindre