Kontorshubben ska ligga på Kristallvägen 33, i lokaler en halv trappa ner. Foto: Stockholmshem

Hemmajobbare i Solberga får kontorslokal

I höst öppnar ett grannskapskontor i Solberga. Där ska hemmajobbare kunna arbeta och på kvällarna ska föreningar kunna ha möten här. Bakom projektet står Stockholmshem.

  • Publicerad 06:40, 22 jun 2021

Det här är efterfrågat av våra hyresgäster.

Under pandemin har hemmajobbandet blivit vardag för många. Ibland blir det trångt och dessutom är ergonomin inte alltid den bästa vid köksbord och vardagsrumsbord.

I höst finns en lösning för Solbergabor som hyr av Stockholmshem. En kontorshubb öppnar då på Kristallvägen 33. Där ska det finnas ergonomiska arbetsplatser för hemmajobbare. På kvällstid ska lokala föreningar kunna använda lokalen för möten eller administrativa uppgifter.

– Det här är efterfrågat av våra hyresgäster. När pandemin är över tror vi att vi kommer att se förändringar för hur, och var, vi jobbar och möts. Vi ser att vi kan göra större nytta och tillgodose fleras behov genom att vara flexibla med våra befintliga lokaler, säger Lena Hanses, projektledare på Stockholmshem, i ett pressmeddelande.

Ett pilotprojekt

Kontorshubben skapas i samarbete med Vakansa, ett företag som arbetar för att lokaler ska användas mer effektivt i stället för att stå tomma många timmar varje dag. Mer liv och rörelse i bostadsområdena under fler av dygnets vakna timmar är ett annat mål för företaget.

För Stockholmshem är kontorshubben ett pilotprojekt.

– Vi hade börjat fundera på hur vi skulle kunna dela lokaler nära vi fick kontakt med Vakansa och hittade en bra lokal för ändamålet. Efterfrågan på det här är stor i Solberga och nu ska vi se hur det fungerar och hur användarna upplever det, säger kommunikationschefen Åsa Stenmark till Mitt i.

Konflikt med Solbergabor

Stockholmshem har nyligen haft en konflikt med Solbergabor som engagerat sig i gruppen Ett levande Kristalltorg. Gruppen ville skapa en samlingslokal för föreningslivet vid torget och ansåg att bostadsbolaget i princip lovat dem lokalen i ena hörnet. I stället hyrde Stockholmshem den ut till en lampbutik som nu har ett showrum där.

– Deras idé var häftig men gick inte att förverkliga just då. Vi har inte stängt dörren för den framöver. Självklart är de som ville ha en samlingslokal vid torget välkomna att använda kontorshubben, säger Åsa Stenmark.

Tolv arbetsplatser och ett konferensrum

Grannskapskontoret öppnar i höst på Kristallvägen 33 (något exakt datum finns inte än).

Tolv arbetsplatser, en loungeyta och en konferensrumsdel ska finnas i den cirka 150 kvadratmeter stora lokalen.

Den som vill ha en plats i lokalen ska mejla till Vakansa (info@vakansa.se) eller anmäla sig via företagets webbsida. Man kan boka både kortare och längre perioder eller bara några dagar i veckan. Andra platser kan kanvändas när de står lediga.

Pilotprojektet med grannskapskontoret görs inom ramen för Gröna Solberga.

Gröna Solberga är Stockholmshems testbädd för utvecklingsprojekt av olika slag. Lösningar som fungerar bra kan man sedan ta vidare och använda sig av även i andra områden.

Visa merVisa mindre