Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Cykel värd 115.000 kr stulen / Hundägare vägrade koppla hund / Misshandel på torget

En hundägare vars hund bitit andra tidigare vägrade koppla hunden på polisens anmodan. En cykel värd 115.000 kronor har stulits. På torget och på nattklubben bråkades det. Där är något av det som finns i blåljusrapporten från helgen.

  • Publicerad 12:33, 26 okt 2020

Fannalundsvägen

Söndag 08.50

Okopplad hund. En man i 25-årsåldern var på promenad i Fanna med sin hund i söndags morse. Hunden var inte kopplad. Då polis uppmanade honom att koppla hunden vägrade han och blev aggressiv, enligt polisens uppgifter. Han är misstänkt för att vid flera tillfällen ha haft hunden okopplad och för att vid ett tillfälle tidigare i månaden ha varit inblandad i en incident på Kapellvägen där hunden enligt anmälan gick till attack mot en annan hund och även bet den hundägaren.

Stora Torget

Söndag 01.30

Misshandel. En Enköpingbo i 40-årsåldern är misstänkt för att ha slagit en man och en kvinna i ansiktet under natten mellan lördag och söndag. Den slagne mannen blödde näsblod, han är i 25-årsåldern, och den slagna kvinnan som fick en svullen läpp är i 40-årsåldern. Ingen av dem behövde uppsöka läkarvård.

Cinema, Torggatan

Söndag 01.00.

Misshandel, hot. Två grupperingar med unga män blev osams inne på klubben Cinema under natten mellan lördag och söndag. Vakter och polis hjälptes åt att reda upp bråket. En man i 20-årsåldern hade fått två slag i bröstet, två män i 30-årsåldern blev misstänkta för brott, den ene för misshandel, den andre för hot. Alla tre bor i Enköping.

Fjärdhundragatan

Söndag 00.16

Drograttfylleri. En man i 60-årsåldern som bor i Enköping är misstänkt för drograttfylleri sedan polis kontrollerat honom då han körde bil på Fjärdhundragatan under natten till söndagen.

Tennisgatan

Natt lördag till söndag

Cykelstöld. En mountainbike av märket Specialized stals från Tennisgatan genom att vajern den var fastlåst med klipptes av. Cykeln är värd 115.000 kronor. Stölden skedde någon gång från lördagskvällen klockan 20 till söndag morgon kl 10.

Simtuna, Siggesta

Torsdag - söndag

Skadegörelse mm. Tre fordon som stod parkerade har utsatts för åverkan. Både en personbil och en lastbil hade fått rutor krossade. En annan personbil hade förövarna dessutom försökt start, men inte lkyckats.

Idrottshuset

Fredag 12.30

Ringa narkotikabrott. Två unga män, den ene strax över 18 år, den andre strax under, sågs av polis bakom Idrottshuset mitt under fredagen. Båda var positiva på narkotika i snabbtest och den yngre hade en mindre mängd narkotika på sig.

Återbruket

Torsdag 12.30 - 12.40

Stöld. I en vit skåpbil av märket Mercedes åkte okända in på Återbruket i Enköping och stal tio bilbatterier värda c:a 200 kr styck, dvs totalt 2.000 kronor.

Beslutet fattat: Max 8 pers vid sammankomster i länet

Nyheter Åtta pers. Inte fler. Länsstyrelsen i Uppsala län har fattat beslut om max åtta sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet.måndag 23/11 13:11

Helgens brott: Mobiltjuv, bedragare, 15-årig däckrullare, huvhoppare på Circle K och lite till

Nyheter Ännu en helg där krogmiljön är särdeles lugn i Enköping. "Avfolkat", står i polisens rapport från helgen. Bedrägerier, stölder och inbrott fortsätter dock. Här är måndagens blåljusrapport från helgen:måndag 23/11 12:54