– Det har varit fem uttagningar och truppen har kapats och kapats hela tiden. I den sista uttagningen spelade vi match mot ett P19-lag, säger John.

I slutet av december presenterades truppen, och 16-åringen från Silverdal var en av de 16 utvalda.

– Superroligt! Det är lite speciellt att vara i ett lag med spelare från massa olika klubbar, men det är kul att träffa alla från olika delar av landet.

A-lagsdebut som 15-åring

John började spela i Helenelunds IK:s bandyskola i 6-årsåldern och har tagit sig upp hela vägen genom pojklag, ungdomslag, och upp till A-truppen.

Redan som 15-åring fick han göra debut i A-laget, mot Västerås Bandy förra säsongen, och gjorde mål direkt.

– Jag fick bollen på offensiv planhalva och det var ganska öppet. Jag såg en lucka, fintade en kille, och fick iväg en handledare. Det var ganska snyggt fastiskt!

Det måste ha känts skönt?

– Ja, för det var lite nervöst bara att vara på planen. Varje gång jag hade bollen tänkte jag ”shit, vad ska jag göra”, men sedan släppte det.

Under hela uppväxten satsade John även på fotboll och spelade dessutom innebandy, men sedan snart två år är det bara bandy som gäller.

– Jag gillar att det är en ganska liten sport. Jag känner många i motståndarlagen. Och det är en unik sport, bandy har en fart som få andra sporter.

Siktar mot Elitserien

Målet på sikt är att bli så bra som möjligt, och att spela i Elitserien. På den allra närmaste horisonten är målet givet – att stå med en VM-guldmedalj om halsen på söndag eftermiddag.

– Ja, det siktar vi på. Vi är stora favoriter på förhand, särskilt nu när Ryssland inte är med på grund av kriget, säger John.