KRAFTSAMLAR. Kommunen arrangerar en kraftsamling mot våldet den femte september, samma dag som skulle ha varit Adrianas 14-årsdag. Foto: Albin Tingstedt

Hela Botkyrka samlas mot våldet

Under parollen "Alla mot våldet – trygghet för alla" anordnar Botkyrka kommun en kraftsamling tillsammans med alla kommunens samhällsaktörer. "Vi anordnar dagen för att minnas och för att samlas kring vilket Botkyrka vi vill ha", säger trygghets- och säkerhetsdirektören.

  • Publicerad 15:05, 2 sep 2021

Nu på söndag, den 5 september, arrangerar Botkyrka kommun en kraftsamling mot våld. Dagen skulle ha varit Adrianas 14-årsdag, om fjolårets skott i Hallunda aldrig inträffat.

Kraftsamlingen mot våldet går under parollen "Alla mot våldet – trygghet för alla", och hålls i Hågelbyparken, och med den hoppas kommunen på att alla samhällets aktörer – kommunen, invånare, civilsamhället och polisen – tillsammans ska samlas gemensamt mot våldet i kommunen.

– Vi anordnar dagen för att minnas och för att samlas kring vilket Botkyrka vi vill ha. Styrkan finns i att vi kraftsamlar tillsammans. Det är mänskligt att inte orka ta in allt som händer, men när det sker då behöver vi bestämma oss för vilka vi vill vara i vardagen, säger Pernilla Vera, trygghets- och säkerhetsdirektör i Botkyrka, i ett uttalande.

Kraftsamlingen startar klockan 15 och det finns plats för 300 personer i parken. Det går även att följa händelserna på kommunens Facebookkanal.

Programmet

Samtal med Susanne, Adrianas mamma.

Radioteater: "Bristande regn" av Avend Hirori. Om att vara ung i orten.

Film: "En annan bild av orten" av Aleyna Kaya och med bl.a. Ali Ahmed. Om unga killar och psykisk ohälsa.

Panelsamtal med lokala aktörer med publikfrågor. Medverkar gör: Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, Pernilla Vera Jr, trygghets- och säkerhetsdirektör, Saru Vanhanen, rektor Grindtorpsskolan, Martin Lazar, kommunpolis, Thomas Eriksson, nattvandrare, Hani Albitar, ABF, samt Sama Alhassani, ungdomsfullmäktige.

Utfrågning av Mikael Damberg (S), inrikesminister. Intervju med publikfrågor.

Dikt av Nora Khalil, kulturpristagare i Botkyrka kommun.

Pågår kl 15-17, söndag den 5 september i Hågelbyparken.

Visa merVisa mindre