Göteborg

Göteborgsbandet Hästpojken ligger bakom nya ÖIS-låten Himmel och röd blå som ska användas för både herr- och damlaget.

Adam Bolméus och Martin Elisson som utgör duon Hästpojken valde att göra om en egen låt från 2018, Där vi möts. Låten har fått ny text, nytt arrangemang och nyligen spelats in.

Kärleken till ÖIS

För att täcka kostnaden för studioinspelningen har Balders Hage, föreningens äldsta supporterklubb, samlat in pengar från medlemmar och fans.

– Det är en riktigt stark inmarschlåt med en text som på ett fint sätt beskriver kärleken till ÖIS, som jag verkligen tror kan hjälpa till att skapa extra energi från oss på läktaren till spelarna på planen, säger Jonathan Larsson, ordförande i Balders Hage.

Olyckligt kär

Båda medlemmarna i bandet växte upp i Örgryte och Adam Bolméus spelade även i ett av ÖIS av lag i yngre år. 

Stadsdelen Örgryte förekommer också ofta i Martin Elissons låttexter.

– Vi blev först förvånade när vi fick förfrågan. Men sen glada och hedrade såklart. Martin har inte varit så fotbollsintresserad tidigare, men har under resans gång fått mer och mer känslor för ÖIS. Adam hade bättre koll, har ju till och med spelat i Öis, så texten har bollats fram och tillbaka mellan oss. Vi har förstått att det inte är superstor skillnad på att vara fotbollssupporter och att vara olyckligt kär. Så det är nog det texten återspeglar, säger de båda medlemmarna i Hästpojken i ett gemensamt uttalande.

Himmel och röd blå finns redan på Spotify.