Angered

Den 3–4 maj 2024 är det dags för den sjätte upplagan av Angereds bokmässa, ett evenemang där litteratur från förorten står i centrum. Intresseanmälan är öppen och nu söks både nya och etablerade röster som vill vara med och lyfta fram den mångfald som finns i förorts- och flerspråkig litteratur.

Alla författare och poeter med koppling till förorten, eller som skriver på andra språk än svenska, är välkomna att ansöka.

Mingla och snacka böcker

Fredag 3 maj inleds bokmässan med en spoken word-kväll och på lördagen bjuds det på ett dagsprogram med samtal och seminarier, läsningar, bokbord och utomhusaktiviteter.

– Jag ser mycket fram emot att få mingla, snacka böcker och andra viktiga frågor, men framför allt få uppleva litteraturens och ortens kraft tillsammans med alla besökare, säger Madde Lundin, projektledare för Angereds bokmässa.

Angereds bokmässa grundades 2018, på initiativ av författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar. De ville skapa en litterär arena utanför stadskärnan, med fokus på författarskap från förorten och på andra språk än svenska.

Sedan dess har Angereds bokmässa etablerat sig som en viktig scen för litteratur och poesi från förorten och på andra språk än svenska.

I våras strömmade runt 3 000 besökare till kulturhuset Blå Stället för att lyssna på stjärnor som Warsan Shire, Nicolas Lunabba och Nora Khalil – men även för att upptäcka nya röster, botanisera bland bokborden och ta del av workshops, seminarier och spoken word.