Nu är det klart att Hassan Jama (V) som tog över ordförandeklubban i Årsta-Enskede-Vantörs stadsdelsnämnd efter valet förblir ordförande nästa mandatperiod.

Han är uppvuxen i Hagsätra och bor numera i Högdalen.

– Stadsdelen är stor och olika delar av den har olika förutsättningar. Vi vill satsa på längre öppettider på fritidsgårdarna, fler fältassistenter och en ny parklek i Hagsätra, säger Hassan Jama och fortsätter:

– Det förebyggande arbetet är viktigt. Särskilt med en ny regering som går ut med hårdare straff och visitationszoner. Vi behöver satsa på att bryta mönster och förhindra att unga rekryteras till gängkriminalitet, och det behövs fler närvarande vuxna. Vi vill också utöka samarbetet med det lokala föreningslivet.

Stadsdelsnämndens möten brukar äga rum i nämndens kontorslokal på Slakthusplan vid Globen. Det vill Hassan Jama ändra på så att fler invånare ska hitta till mötena.

– Det är en av de första sakerna som jag vill göra. Vi behöver vara bland dem som våra beslut påverkar. Jag hoppas att vi ska kunna flytta runt mötena några gånger per år. Om vi ska ta upp något som ska ske i Rågsved så kan vi till exempel ha mötet i Folkets hus, säger han.