Mästare. Tomas Lundman satte nytt världsrekord i att kicka med en boll. Foto: Jens Kassnert

Här slår Tomas nytt världsrekord

Tomas Lundman är världsmästare i att liggandes kicka en boll. Under onsdagen slog han nytt världsrekord på Midgårdsbadet i Märsta.

  • Publicerad 16:28, 10 aug 2022

Då började jag kicka och klarade fem kickar. På ett års träning gjorde jag 5 000.

Under onsdagen var det "superonsdag" på Midgårdsbadet i Märsta. Föreningar och kommunen var på plats för att erbjuda alla besökare en toppendag. Fritidsbanken var på plats och lånade ut sportutrustning och Brobygget var även närvarande med aktiviteter.

Här slogs även ett nytt världsrekord.

Det var Märstaprofilen Tomas Lundman som liggandes kickade en fotboll i nästan 15 minuter. Det gamla världsrekordet i liggande fotbollsjonglering, som det egentligen heter, låg på 14 minuter och 32 sekunder. Det innehölls av Tomas Lundman själv.

– I dag blev 14 minuter och 40 sekunder men jag noterar på pappret 14 och 34, jag vill inte ha mer, säger Tomas Lundman och skrattar.

Tomas vill kunna slå nytt världsrekord om en dryg vecka i Täby också.

– Allt började när jag var tio år och fick en boll av min mamma. Då började jag kicka och klarade fem kickar. På ett års träning gjorde jag 5 000, säger han.

Tomas fortsatte att kicka och i dag är han världsmästare. Igen.

Förutom världsrekord, Fritidsbanken och Brobygget intog en cirkus badet där flera hundra personer samlades och tittade på konsterna. Under dagen besökte över 2 000 personer Midgårdsbadet.

Tomas Lundman slog världsrekord i liggande fotbollsjonglering.

Det nya världsrekordet ligger på 14 minuter och 34 sekunder.

För att få godkänt måste två domare från fotbollförbundet närvara och kontrollera tiden.

Man ska ligga ner med axlarna i marken och får bara använda fötterna i liggande jonglering.

Tomas Lundman var innan detta innehavare av världsrekordet på 14 minuter och 32 sekunder.

Visa merVisa mindre

Tomas jonglerar med både flaska och boll. Foto: Jens Kassnert

Ett barn och en vuxen rånades i Märsta

Nyheter Två rån i Märsta på fredagskvällen Ett barn och en man utsattes för rån under fredagskvällen. Polisen kunde gripa två berusade män som misstänks för två fall av rån.måndag 26/9 9:55

FC Arlanda är klara för division 2

Nyheter Resultatet i sista matchen betydelselös för placering Det blev triss i vinster för Sigtunalagen FC Arlanda, Märsta IK och Rosersbergs IK i helgen.måndag 26/9 8:34

Allt vanligare med norrsken – så fångar du fenomenet på bild

Nyheter Elvaårscykel. Just nu är solens aktivitet på uppgång, då blir himlen mer färggrann Dansande ljus i skyn i skimrande gröna och blå toner. Nu syns norrsken allt mer på våra breddgrader. Så plåtar du fenomenet på bästa sätt?lördag 24/9 13:54