1. Mary Shelleys värld
Det är tidigt 1800-tal i England. Som dotter till feministen och filosofen Mary Wollstonecraft och den radikala författaren William Godwin är Mary ett bokslukarmonster av rang. Hon som vuxit upp i en bokhandel och lärt sig läsa på sin mammas gravsten. När poeten Percy Shelley möter henne, en vårmorgon i London, slår det gnistor om det unga paret. Tillsammans med Marys styvsyster rymmer de ut i ett krigshärjat Europa. Fulla av livslust och begär. I Lord Byrons villa vid Genèvesjön får Mary idén till det som ska bli en av de mest uppmärksammade romanerna genom tiderna: Frankenstein. I en värld fylld av ung glöd, gotisk fantasi, isande hav och spökhistorier möter vi tre generationers livsöden.
Plats: Göteborgs Stadsteater, urpremiär fredag 22 september, kl. 19.00.

2. Laleh
Det var längesedan hon var ute på vägarna, för fyra år sen planerades turnén att äga rum men ställdes in på grund av pandemin, men nu är det alltså äntligen dags! Laleh är en av Sveriges mest älskade artister med hundratals låtar i bagaget, med moderna klassiker som Goliat, En stund på jorden, Bara få va mig själv, Some die young och Live tomorrow har hon varit med och format vårat musiklandskap dom senaste 17 åren. Konserten i Göteborg blir den perfekta finalen på sommaren innan det är dags att gå tillbaka till jobbet, skolan eller studierna. Sittande publik, ingen åldersgräns – det blir en upplevelse för såväl unga som gamla fans.
Plats: Ullevi, lördag 26 augusti, kl. 19.30.

3. Johnossi
Den stockholmska musikduon startade 2004 med John Engelbert på sång och gitarr och Oskar Bonde på trummor. Första albumet släpptes 2006 och sedan dess har bandets energi, dynamik och karaktäristiska sound tagit dem världen över. Johnossi har under sin karriär tagit emot flertalet priser och hyllningar för sina explosiva rocklåtar, varav flera har letat sig upp på topplistorna. I fjol var Johnossi med i tv-programmet Så mycket bättre. Deras tolkning av Maja Francis-låten Anxious Angel gick direkt in på Spotifys Topp 50-listans tredje plats. Med det senaste albumet Mad Gone Wild i ryggen kommer de till Stora Scenen på Liseberg. Ingen åldersgräns. Barn under 13 år i målsmans sällskap.
Plats: Liseberg, Stora Scenen, torsdag 17 augusti, kl. 20.00.

4. Paperwing – String Fling
En musikföreställning om att känna. Bakom namnet Paperwing döljer sig den Göteborgsbaserade artisten och kompositören Jenny Soovik. Paperwing har bland annat samarbetat med artisten Loney Dear, och har hyllats av både kritiker och etablerade artister med ord som makalös, intelligent och unik – ett mish-mash av överlappande influenser som sträcker sig från avantgarde-pop till elektronika och kammarmusik. I höst kommer även albumet String Fling ut, med musiken från föreställningen. Albumet blir Paperwing’s femte sedan debuten 2016. Den är inspelad tillsammans med den framstående stråkensemblen Sjöströmska Kvartetten och ges ut både digitalt och på vinyl.
Plats: Stora Teatern, Stora Scenen, torsdag 7 september, kl 19.00–20.00.

5. Klubb Karusell
Välkommen till årets kanske häftigaste klubbupplevelse! Efter stängningsdags förvandlas parken till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik, street food, spel och inte minst – nattåkning i några av parkens bästa attraktioner. Det här partyt vill du inte missa! Attraktionerna har öppet till midnatt. För att komma in behöver du en särskild entrébiljett till klubbområdet och du måste vara minst 21 år.
Plats: Liseberg, fredag och lördag, 8–9 och 15–16 september, kl. 22.00–03.00.