Måltids- och kaffelösningsleverantören Convini investerar runt 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i Upplands Väsby. Centret blir 6 000 kvadratmeter stort och ska innehålla lager, kylrum, frysrum och kontor.

Granne med Marabou

Det nya centret, som blir granne med Marabou i Smedby, byggs av fastighetsbolaget Evolv. Det ersätter Convinis nuvarande enheter i Solna och Sollentuna, när det står klart våren 2024.

– Detta är ett stort och viktigt steg för vår fortsatta tillväxtplan. Vi har vuxit ur våra befintliga lokaler och med vårt nya skräddarsydda logistikcenter kan vi säkerställa kapaciteten och fortsatt effektivisera både lager och logistik. Detta blir ett stort lyft för hela vår verksamhet och särskilt våra medarbetare inom serviceorganisationen, säger Mats Palmquist, vd på Convini.

Vill nyanställa

Den höga tillväxttakten och den nya logistiskcentralen innebär att Convini ökar antalet anställda, från nuvarande 250, de kommande åren.

– Vi vill vara en förebild som arbetsplats och med vår nya driftcentral kan vi erbjuda våra medarbetare en ännu bättre arbetsmiljö i såväl lager och plockning som fordonshantering. I kontorsdelen satsar vi också mycket på sociala ytor med eget gym och baristacenter, säger han.

I baristacentret ingår även en kaffeakademi, en lokal där företaget utbildar sin personal till certifierade baristas.

Redan i dag ordnar företaget baristautbildningar, men den nya driftcentralen i Upplands Väsby får alltså ett särskilt utbildningsrum för detta.