Ett stort behov av en vårdcentral i Tyresö strand. Det är anledningen till att Capio nu etablerar sig i området.

– Vi ser att Tyresö Strand är ett område som växer men som inte har någon vårdcentral eller barnavårdcentral. Det är viktigt att alla Tyresöbor har tillgång till stöd och vård i nära anslutning till där man bor, menar Britt-Inger Kajnäs, regionchef Capio närsjukvård Sverige.

I Capios lokaler kommer det även öppna en BVC, ett laboratorium och möjligheten att få hemsjukvård kommer erbjudas.

Öppnar 1 december

Den första december öppnar dörrarna till den nya verksamheten. Det är även först då som det kommer vara möjligt att lista sig hos vårdcentralen.

Förutom drop-in och bokade tider erbjuds råd och vård digitalt.

–Vi vet att det arbetssättet i många fall funkar, så alla våra patienter kommer inte till oss fysiskt. Sen i takt med att vi växer så kommer vi att utöka bemanningen utifrån behov.

Skandalomsusat

Den nya vårdcentralen öppnar i fastigheten Grindstolpen vid Strandrondellen. Tidigare hade Riddarens vårdcentraler sin verksamhet i lokalerna, men i mars sa region Stockholm upp avtalet med vårdaktören. Det visade sig att företaget betalat sina fakturor felaktigt och verksamheten lades omedelbart ner. Det avslöjades även i somras att vd:n för vårdcentralen misstänktes ha sålt falska covid-intyg.

Skandalen har satt sina spår på fastigheten i dag menar Ronnie Sköld, ordförande för BRF Grindstolpen.

– Det är klart att gemene man gör en koppling. Det påverkar indirekt synen på oss som förening och värdet på vår största intäkt, den här fastigheten. Det har varit jättetufft, säger han.

Stora förluster

När verksamheten lämnade lokalerna har hyresvärdarna behövt backa upp bortfallet.

– Vi förlorade hundratusentals när verksamheten upphörde och i några månader stod vi utan hyresintäkter. Därför känns det som en revansch att få in Capio, ett stabilt och seriöst företag nu.

Att Capios vårdcentral skulle kopplas ihop med tidigare verksamhet är inte något Britt-Inger Kajnäs oroar sig över.

– Nej, vi är en stor och stabil aktör som funnits länge i hela Sverige. Sen följer vi alla regionens regler och avtal vilket vi är transparenta med, menar hon.