SPORTLOV. Både digitala och fysiska aktiviteter finns för de som spenderar sportlovet på hemmaplan. Foto: Mostphotos/Karin Nilsson

Här laddar Kungsholmen för sportlov på hemmaplan

Digital teater, rollspelsworkshop, målning, asfaltscurling, gratis basketträning och mycket mer. Här är fysiska och digitala tips för barn och unga som kör sportlov på hemmaplan.

  • Publicerad 16:00, 26 feb 2021

Kungsholmens bibliotek

Öppnar på nytt 1 mars efter renovering och har flera digitala sportlovsaktiviteter för barn och unga, som rollspelsworkshop (1/3), digital teater (2/3), quiz om världens språk (3/3), poesi-workshop (4/3) och sagostunder på flera språk (6-7/3). För mer information och anmälan gå in på bibliotekets hemsida.

Parklekarna

I parklekarna på Kungsholmen laddar man för aktiviteter beroende på väder.

I Rålis håller de öppet måndag-fredag klockan 9-17, toaletten inne är öppen, men det är stängt till leklokalen. Ute finns aktiviteter som minigolf, asfaltsculing, skidåkning med plankor, lådhockey och asfaltsmålning. Dessutom åker cyklarna ut. Om det är snöfritt det vill säga. Vid snö erbjuds lån av åkmadrasser och stjärtlappar.

Kronis parklek håller även de öppet måndag-fredag klockan 9-17. Vid barmark kan besökare spela på stora schacket eller fia-spelet, cyklarna åker fram, målarstation, bollspel och sagor spelas upp på verandan. Vid nytt snöfall väntar snömålning och åklappar finns att låna, men man måste ta med egen hjälm hälsar parkleken.

Vängvåvans parklek håller öppet 8.30-18 under måndag-fredag på sportlovet med uteverksamhet med utespel, leksaker och hoppstyltor. Tillgång till toalett finns. Fritidfsverksamheten är däremot bara för inskrivna barn och krävde föranmälan.

Fritidsgården Kuggen

Verksamheten riktar sig till unga i åldrarna 13-16 år och håller öppet som vanligt, onsdag klockan 15-20 samt fredag 15-23. Mycket pyssel utlovas enligt verksamhetsledarna.

Kungsholmen basket

Erbjuder cirka 40 gratis träningstimmar för både medlemmar och icke-medlemmar från åldrarna 2010 och äldre i Thorildshallen under veckan. För mer information och anmälan, gå in på föreningens hemsida.

Girl Sitting In Front Of Sofa Using Digital Tablet At Home Foto: Andrey Popov