SPARKCYKEL. Wilgot Humell, 13, Wilton Borglund, 3, Max Edlund, 10, och Isak Safar,11, åker gärna sparkcykel i Vilunda aktivitetspark. Ludwig Fant sommarjobbar med utlåningen. Foto: Abram Viklund

Här kan du låna skateboard och sparkcykel

Sugen att testa skateboard och sparkcykel? Även denna sommar finns de till gratis utlåning vid Vilunda aktivitetspark i Upplands Väsby.

  • Publicerad 12:04, 16 jun 2021

Parken har blivit populär och betyder så mycket för området.

Den 16 juni slås containerdörrarna i Vilunda aktivitetspark åter upp på vid gavel. För fjärde året i rad kan du under hela sommaren gratis låna skateboard och sparkcykel.

På 4 000 kvadratmeter finns bland annat skejtpark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan.

Parken, som blivit en populär mötesplats, stod färdig sommaren 2018 och bakom initiativet står Brabo och Upplands Väsby kommun.

– Projektet färdigställdes 2018 och vi har varit här varje år för att hålla lågan i gång. I samarbete med Väsbyhem engagerar vi i år fyra ungdomar från Väsby som sommarjobbar i parken. Eftersom det har funnits ett så stort intresse känns det roligt att vi får vara med och bidra till en aktiv sommar i år igen, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo, som står bakom utlåningen, i ett pressmeddelande.

Bemanning hela sommaren

Mellan klockan 12 och 18 varje vardag, fram till 31 augusti, är containern öppen. Väsbybon Ludwig Fant har sommarjobbat vid utlåningen sedan starten 2018 och drivs av sin passion för BMX-cykling.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka i år igen. Parken har blivit populär och betyder så mycket för området. Det är en trygg plats att vara på och jag är glad att återigen få jobba här, säger han.