För den som inte kan eller vill vänta till andra söndagen i september, finns det flera lokaler för förtidsröstning att välja mellan.

En av dessa ligger i biblioteket i Signalfabriken. Den har öppet dagtid måndag till fredag och mer begränsat på helgerna. Där går det också att förtidsrösta på valdagen, mellan klockan 08.00 och 20.00.

Lokalen är valfri

Även på Kulturcentrum i Hallonbergen centrum och i Förvaltarens träfflokal i Rissne går det att förtidsrösta. Här gäller liknande öppettider som på biblioteket i Signalfabriken. Lokalerna i Hallonbergen och Rissne har emellertid stängt på valdagen.

Det går även att förtidsrösta på Solbackens dagverksamhet torsdagen den 1 september klockan 13.00–15.00, samt på Träffpunkten Hallonbergen samma tid torsdagen därpå.

Till skillnad från när man röstar på själva valdagen är man inte hänvisad till en specifik lokal för att kunna förtidsrösta. Däremot uppmanas man att ta med sig giltig id-handling och röstkort, även om det sistnämnda inte är något måste.

Röstkortet ska vid det här laget ha dykt upp i brevlådan. Mer information om vallokalerna och om hur valet går till nås på stadens hemsida.