Ulla Winbladh dukar upp julbord även i år från den 19 november, men visst märks pandemin.

– Julbordet blir av men vi ställer om och rätar in oss i leden. För vi vill inte bidra till någon form av smittspridning, säger Hanna Williamsson, restaurangchef på Ulla Winbladh.

Värdshuset är förutom klassisk julmat även känt för sitt veganska julbord. Maten är sig lik i år också men serveringen kommer att se lite annorlunda ut.

– Vi har betydligt mycket färre sittplatser i år med en gräns på 200 personer. I vanliga fall har vi två bufféer men nu har vi fyra.

https://www.mitti.se/nyheter/utmanande-ar-for-stockholms-julbord-och-marknader/reptkf!pPCMfehtc0DZQ8RZbBcTiw/

Om man inte vill hämta maten från buffén kan man bli serverad på egen tallrik direkt vid bordet.

– Ett traditionellt julbord är egentligen sju turer och sju tallrikar. De flesta äter ju inte sju tallrikar med det finns möjlighet till det.

Silltallrik, kallskuret, fisk och småvarmt är några av de tallrikar som kommer att erbjudas.