Även i år, dukas det upp julbord på Grand Hôtel, men det blir inte som vanligt.

– Normalt sett har vi julbordet på verandan men nu har vi valt att flytta det till Vinterträdgården. Där är gott om utrymme. Vi prövade med att servera skaldjursbuffén där och det föll väl ut, säger Karl Persson, källarmästare på Grand.

https://www.mitti.se/nyheter/utmanande-ar-for-stockholms-julbord-och-marknader/reptkf!pPCMfehtc0DZQ8RZbBcTiw/

Färre gäster

Vanligtvis brukar de ta emot upp till 600 gäster per sittning. Men i år har de minskat antalet till 150. En buffé har blivit till två och sittningstiderna är flytande för att undvika köbildning vid garderoberna. Hygienmässigt har rutinerna också setts över.

Handsprit överallt

– Vi har handsprit överallt, vi byter besticken med jämna mellanrum och det finns engångshandskar att tillgå för dem som önskar.

Trots omständigheterna ser de fram emot årets julbord.

– Bokningsläget ser väldigt bra ut. Helgerna är mer eller mindre fullbokade.