Termometern har de senaste dagarna visat på flera plusgader, SMHI slår fast att våren kommit till huvudstaden och snön försvann lika fort som skidorna tog slut i butikerna.

Trots det kan man ge sig ut i spåren på vissa håll.

Under natten till lördag kommer Täby konstsnöspår att pista ut den snö som är sparad och förhoppningarna är att det blir ett lyckat sportlov.

– Det här vädret är det svårast tänkbara, men vi hoppas att vi kan ha öppet nästa vecka, säger Johan Högberg, ordförande för Täby konstsnöspår.

Trots att spåren snart är förstörda är han nöjd med säsongen och berättar att de i år slagit rekord på uthyrningen av skidor. Men det varma vädret gör det krångligt.

– Jag brukar säga att driva ett konstsnöspår inte är för de nervsvaga, men jag är van, säger han.

Även i Väsby kan man hitta åkbara spår i Vilunda.

– Spåren kommer finnas kvar i helgen. Vi hoppas att de kommer att hålla över sportlovet, men det är osäkert, säger Johanna Dermer, enhetschef för idrott och fritid i Upplands Väsby.

Isiga spår vid Stadion

Vill man åka gratis kan man besöka Ågesta konstsnöspår. Hur länge spåren får ligga kvar är osäkert.

– Det varma vädret gör det svårt att preparera spåren. Det går inte heller säga hur fort snön i spåren smälter när det är varmt och sol, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på idrottsförvaltningen i Stockholm stad.

Hon säger att det just nu även går att åka på spåren vid Stadion, men att det är väldigt isigt. Snön i spåren på Gärdet har smält.

– Vi hoppas att man kan åka lite in på sportlovet men det är svårt att säga hur länge, säger hon.

Skynda innan allt smälter bort

Vill man besöka Bisslinge i Sollentuna så får man skynda sig.

– I natt spårar vi en slinga på tre kilometer och den kommer hålla över helgen och förhoppningsvis håller den några dagar under sportlovet. Men sedan, framåt nästa helg, är jag skeptisk till spår, säger Magnus Adén som är ansvarig för spåret.